Öğrenci E-Posta Şifre Sıfırlama İşlemleri

Öğrencilerimiz mail adreslerine Üniversitemiz web sayfasındaki E-mail linkinden veya Gmail üzerinden giriş yapabilirler.
Öğrenci mail adresleri eöğrencino@stud.tau.edu.tr şeklinde ve şifreleri OgrTCKimlikNumarası şeklinde oluşturulmuştur.

Örnek:
Öğrenci Numarası : 21200000000
TC Kimlik Numarası : 12345678910
Mail Adresi : e21200000000@stud.tau.edu.tr
Şifre : Ogr12345678910

İlk girişte şifre değiştirme işlemi zorunludur! Şifre en az 8 karakter uzunluğunda olmalı, harf, rakam ve özel karakter içermelidir.

Türk-Alman Üniversitesi öğrencileri @stud.tau.edu.tr uzantılı kurumsal e-posta şifrelerini sıfırlamak için aşağıdaki formu doldurabilirler. Geçici olarak tanımlanan şifre Öğrenci Bilgi Sisteminde tanımlı ikincil e-posta hesabına gönderilecektir. Mail servisi olarak Gmail kullanılmaktadır.

• Öğrenci Bilgi Sisteminde İkinci e-posta adresi kayıtlı olmayan öğrenciler Öğrenci Bilgi Sisteminde Genel İşlemler/Özlük Bilgileri/Diğer İletişim Bilgileri sekmesinden ikinci e-posta adreslerini tanımlayabilirler.
  • Bu form ile iletilen bilgiler denetim amaçlı kullanılacak olup üçüncü kişilerle paylaşılmayacaktır.
  • Şifre sıfırlama işlemi form doldurulduktan sonra mesai saatleri içerisinde ilgili personel tarafından gerçekleştirilecektir.